|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Pervasive - problem z instalacją
Autor |
Wiadomość |
Jossie
|
Pervasive - problem z instalacją
Witam Wszystkich,
Mam następujący problem: podczas próby instalacji Pervasive 2000i Workgroup nie odpala mi się instalator, w tle tylko pojawia się proces Setup, który ma 0% zużycia procesora, a w miejscu zużycia pamięci jest puste miejsce. Kiedy próbuję uruchomić instalatora przez Dodaj/Usuń programy efekt jest identyczny. Gdy natomiast uruchamiam go spod prawego klawisza myszy 'Uruchom jako' i wybieram opcję pierwszą (bieżąćego użytkownika), otrzymuję komunikat, iż nie można wypakować plików instalatora do folderu tymczasowego (Temp w Ustawieniach lokalnych). Zaznaczam, że gdy uruchamiam instalkę Handlu, to pliki rozpakowują się do tego samego folderu i nie ma problemu.
System na tym stanowisku to XP Pro, instalację wykonywałam zarówno z użytkownika z uprawnieniami administracyjnymi, jak i z lokalnego Administartora.
Antywirus to Kaspersky, jednak próbowałam wykonywać to także z wyłączeniem ochrony, jak i wyłączając całego antywirusa. Zapora Windows nie jest uruchomiona.
Firma informatyczna wstawiała do klienta dwie identyczne maszyny i na drugiej instalacja poszła bez najmniejszego problemu.
Czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją, a co najważniejsze - czy udało się znaleźć rozwiązanie?
Z góry dziękuję za pomoc!
|
2010-10-14, 10:52 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
Jossie
|
Dziękuję za zainteresowanie;-)
Gdyby ktoś kiedyś spotkał się z podobnym problemem - jedyne co pomogło, to instalacja Pervasive w trybie awaryjnym z obsługą sieci.
|
2010-10-18, 10:03 |
|
|
krzysiek
Ekspert
|
faktycznie... ilość postow w odpowiedzi na problem powala ;)
Prawda jest taka, ze raczej powodem jest cecha osobnicza tamtej instalacji XP, najprawdopodobniej jakaś wada ukryta która wylazła przy pervasive. Ja się z czymś takim nie spotkałem a swego czasu instalacji 2000i miałem masę.
|
2010-10-18, 11:40 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|