Posty bez odpowiedzi |oraz Aktywne tematy Dzisiaj jest 2024-05-19, 10:47x



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Symfonia FK problem z licencją 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 2019-11-30, 15:41
Posty: 9
Post Symfonia FK problem z licencją
Stworzono nową firmę (instalacja wielostanowiskowa). Przez pewien czas nikt do niej nie zaglądał. Teraz próbujemy, ale pojawia się komunikat, że czas licencji demo się zakończył i system nie pozwala zalogować się do firmy, żeby przypiąć firmę do licencji wielostanowiskowej.
Jak dobrać się do takiej firmy?
GR


2023-11-14, 13:46
Wyświetl profil
Autor Wiadomość
 



Rejestracja: 2016-09-27, 10:35
Posty: 157
Pomógł: 35
Post Re: Symfonia FK problem z licencją
W treści jest sekcja jak zarejestrować bazę na licencji wielofirmowej -> https://pomoc.symfonia.pl/data/s50/fk50 ... ywacja.htm


2023-11-16, 10:13
Wyświetl profil

Rejestracja: 2019-11-30, 15:41
Posty: 9
Post Re: Symfonia FK problem z licencją
Beata.B pisze:
W treści jest sekcja jak zarejestrować bazę na licencji wielofirmowej -> https://pomoc.symfonia.pl/data/s50/fk50 ... ywacja.htm


Dziękuję bardzo za link, dokument ten znałem wcześniej.
Problem jest jednak taki, że skończyła się licencja demo tej firmy, nie podłączyliśmy jej do wielostanowiskowej, a teraz system nam nie pozwala się do niej zalogować. Nie mogę więc podłączyć licencji z bazy głównej.

GR


2023-11-16, 23:19
Wyświetl profil

Rejestracja: 2010-08-22, 09:57
Posty: 325
Pomógł: 56
Post Re: Symfonia FK problem z licencją
A pod prawym przyciskiem myszy "uruchom w trybie administracyjnym" na liście firm/baz?


2023-11-17, 11:59
Wyświetl profil

Rejestracja: 2016-09-27, 10:35
Posty: 157
Pomógł: 35
Post Re: Symfonia FK problem z licencją
Ta wiadomość była pomocna.(2)
Nie ma znaczenia, czy baza wygasła wczoraj czy miesiąc temu. Podczas logowania, kiedy woła o licencję należy wskazać, że chce się korzystać z licencji wielofirmowej i wskazać bazę z licencjami.
Może się zdarzyć, że będzie nadal problem po wskazaniu bazy z licencją, wtedy: podczas logowania odznaczyć, że chce się korzystać z licencji wielofirmowej, klikać dalej - powinno nas cofnąć do okna logowania i znów ponownie wskazać licencje. Może to dziwne, ale u jednego z klientów zadziałało :).


2023-11-17, 15:00
Wyświetl profil

Rejestracja: 2019-11-30, 15:41
Posty: 9
Post Re: Symfonia FK problem z licencją
perek pisze:
A pod prawym przyciskiem myszy "uruchom w trybie administracyjnym" na liście firm/baz?


Jest, już próbowałem, nic nie zmienia.


2023-11-20, 12:05
Wyświetl profil

Rejestracja: 2019-11-30, 15:41
Posty: 9
Post Re: Symfonia FK problem z licencją
Beata.B pisze:
Nie ma znaczenia, czy baza wygasła wczoraj czy miesiąc temu. Podczas logowania, kiedy woła o licencję należy wskazać, że chce się korzystać z licencji wielofirmowej i wskazać bazę z licencjami.
Może się zdarzyć, że będzie nadal problem po wskazaniu bazy z licencją, wtedy: podczas logowania odznaczyć, że chce się korzystać z licencji wielofirmowej, klikać dalej - powinno nas cofnąć do okna logowania i znów ponownie wskazać licencje. Może to dziwne, ale u jednego z klientów zadziałało :).


I to zadziałało. Dzięki za podanie zaklęcia, bo to wygląda na czary :)

GR


2023-11-20, 12:21
Wyświetl profil

Rejestracja: 2009-10-12, 17:53
Posty: 42
Post Re: Symfonia FK problem z licencją
Miałem to samo i te czary mary pomogły. Dziękuję.

Zrozumieć Sage .....


2023-12-11, 12:56
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 8 ] 
   Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Problem z licencją Pervasive Workgroup

w Techniczne

mad

1

2861

2014-05-23, 11:44

krzysiek Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. problem z licencją Pervasive 10SP3

w Techniczne

DJYendruh

3

2786

2018-09-13, 12:50

gregg Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Załączniki Pervasive problem z wygasłą licencją demo

w Techniczne

sebudin

2

3077

2017-05-16, 17:10

ro_bek Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. FKF problem z licencja na stacji roboczej

w Programy Księgowe

aneta.g

1

2272

2012-05-10, 10:29

krzysiek Wyświetl najnowszy post



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Support forum phpbb by phpBB Assistant