Pracuje na Symfoni Handel Premium 2009
Nie mogę rozwiązać problemu z kodowaniem towaru w magazynie mianowicie, posiadam towar w magazynie, który jest pod jednym modelem (kodem) np. 569-25 w którym jest kilka rozmiarów np.
20/1 -10szt
25/1 -20szt
30/1 -56szt
Czy jest opcja która pozwoli mi na wprowadzanie towaru w takiej wersji. Symfonia pozwala na wprowadzenie towaru pod jednym kodem do którego dopisujemy kod EAN, chcę aby towar o jednym kodzie miał "podkody" z których można prowadzić gospodarke magazynową.
Pozdrawiam
podkodów nie ma. możesz a to użyć opisów dostaw by przy dostawie określić cechę danego towaru. Tym sposobem masz jeden indeks towarowy (np. koszulkę) a w opisach dostawy masz juz konkretne ilości i cechy (rozmiar/kolor itp)
co oczywiste niesie to za sobą konieczność rozbijania pozycji na dostawie wg "podtypów" przy wprowadzaniu przyjęcia
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 27 gości