|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Brak serwera, dwóch użytkowników
Autor |
Wiadomość |
kpk
|
Brak serwera, dwóch użytkowników
Dzien dobry, obsługuję firmę, która korzysta z programu Symfonia Handel. Posiadają oprogramowanie na 2 użytkowników, jednak nie jest ono zainstalowane na serwerze, a na laptopie jednego z użytkowników. Jest on poza siecią lokalną, dlatego nie może pełnić roli serwera. Czy w tym wypadku istnieje możliwość uruchomia programu w jakiś sposób na drugim kompuetrze w firmie czy konieczny jest zakup drugiej licencji? Domyślam się, że aktywny moze być tylko jeden klucz licencji. Dodam tylko, że firma (w tym oddziale) nie posiada serwerów, a konieczne jest posiadanie programu na laptopie w zdalnej lokalizacji.
Pozdrawiam
|
2016-08-29, 08:44 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
szepczący
|
Re: Brak serwera, dwóch użytkowników
Teoretycznie możecie zostawić w firmie kopię bazy danych z laptopa - tyle że ciągle będzie to kopia na której będzie można sprawdzić np. ceny czy wystawione faktury, ale po wystawieniu dokumentu na laptopie bazy już nie będą identyczne.
W sytuacji, którą opisujesz, bez serwera albo uruchomienia w chmurze ani rusz. Co do chmury słyszałem że ma być (a może już jest?) takie rozwiązanie hostowane przez jednego z partnerów Sage, ale sam nie potrzebowałem więc i nie interesowałem się zbyt wiele. Może ktoś z forumowiczów próbował albo sam ma doświadczenia z HM w chmurze?
|
2016-08-29, 20:30 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|