|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
joker
|
FK 2011.a blad 94
Witam, dziś przy uruchomieniu symfoni pojawił się błąd prawa zapisu 94 do pliku 51.log, jest to o tyle dziwne że : - w piątek program działał - w weekend był wyłączony - pliki są lokalnie na dysku - pliki bazy są udostępnione i na drugim stanowisku wszystko działa.
Co mogę zrobić w tej sytuacji ?
|
2013-02-18, 11:15 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
krzysiek
Ekspert
|
Re: FK 2011.a blad 94
plik jest blokowany lub może nie ma praw - wiem że w piątek wszystko działało ale jednak coś musiało się wydarzyć.
94: The application encountered a permission error The MicroKernel returns this status code in the following situations: - The application tried to open or create a file in a directory without the proper privileges. The MicroKernel does not override the network privileges assigned to users. - The designated server is in the server routing table, but your particular client is not logged into that server. - The system data source name (DSN) on the server has an error in the pathname to the data files. - It is recommended that you keep the default client configuration setting Access Use Remote MicroKernel Engine = Yes on FPNW servers running Pervasive PSQL. You may receive a Status Code 94 if you change this setting to No when you are running the Btrieve Interface locally on the FPNW server and are using a local FPNW drive mapping or local FPNW UNC path.
|
2013-02-18, 12:15 |
|
|
joker
|
Re: FK 2011.a blad 94
Zapomniałem dodać że to wszystko działa na Windows XP (tam gdzie jest baza). A baza z jakiej korzystam to Btrieve. Przy próbie wykonania indeksacji bazy pojawiają się komunikaty z błędem 94, razem około 135 komunikatów dotyczących plików LOG, na dysku jest jeszcze 280GB wolnego.
|
2013-02-18, 14:15 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|