Hej, w jaki sposób można rozliczyć w ERP HM dokument faktury sprzedaży płatnościowo. W symfoni 2.0 jest fajna funkcja Rozlicz(kwota, idpn1, idpn2) niestety w erp nie działa. Szukałem po raportach ale nic nie widzę w temacie a napewno się da.
W sumie sobie poradziłem, pogrzebałem i się znalazło:
dispatch xDokumentPn = xFactory.NewObject("BDokumentPn") dispatch xRozliczeniePn int err
err = xDokumentPn.Load("kod='132/06/20/BP'")
if err then message "Próba załadowania dokumentu płatności nie powiodłą się.": error "" err = xDokumentPn.Edit() if err then message "Próba pobrania dokumentu płatności do edycji nie powiodłą się.": error ""
if xDokumentPn.rozliczeniaPn then xRozliczeniePn = xDokumentPn.rozliczeniaPn.findrozl("numerSecPn='20/04/A/001'") else message "Brak rozliczeń": error "" endif
if !xRozliczeniePn then message "Nie odnaleziono rozliczenia": error "" else xRozliczeniePn.wartosc =iif(xRozliczeniePn.kwotaSecPn < xDokumentPn.kwotaDoRozl, xRozliczeniePn.kwotaSecPn, xDokumentPn.kwotaDoRozl) endif
err = xDokumentPn.Save() if err then xDokumentPn.Undo() message "Rozliczenie pomiędzy dokumentami nie powiodło się" endif
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości