Re: Dziwny problem z OnTimer
kat pisze:
Dzięki za wskazówki. Zmienię limit na 32k i sprawdzę czy coś to zmieniło.
Czy mógłbyś rozwinąć "[2] uruchom na nie-admin-a 'z interfejsem'"? Nie do końca rozumiem co to znaczy z interfejsem.
Debugowanie komplikuje mi fakt, że raport jest zakodowany, a nie chciałbym klientowi udostępniać źródła.
po prostu uruchom program ręcznie (klikając) a nie za pomocą WScript.Shell
na innego usera niż admin tak aby widzieć okno programu i ewentualnie móc organoleptycznie 'coś zobaczyć'
może coś mignie/smignie co cię naprowadzi na trop
jak teoria się nie sprawdza to po prostu poobserwuj przyrodę;-)
może: połącz się do klienta, skopiuj na szybko odkodowaną wersję, powsadzaj breakpointy/message kontrolne do postępu/etc. i zanim ktokolwiek/cokolwiek - będziesz miał odpowiedź
aha, z tego co kojarzę po zmieniae/aktualizacji modułu include-owanego w ontimer 'najlepiej' jest jeszcze zrobić edytuj-zapisz na ontimer - od razu się odświeży całość
tyczy się przypadków gdy coś na szybko poprawiasz / wklejasz
kat pisze:
Jeszcze pytanie, może będziesz wiedział - czy raporty instalowane są wyłącznie w bazie programu, czy mogą być instalowane dodatkowo w bazie firmy?
Instalujemy raporty w taki sposób: 1. Wrzucamy do \Raporty\HM(p) 2. uruchamiamy Symfonię jako admin 3. wyskakuje prompt o obecności nowych raportów do wczytania.
Czy jest jakaś możliwość, że jeśli potem z poziomu edytora w amhm wyedytujemy raport, to czy może zostać w jakiś okolicznościach przywrócona jego pierwotna wersja z dysku (\Raporty\HM(p)\arch) tym samym wycofując nasze zmiany?
wydaje mi się, że wiem - standardowo w hmp nie da się.
nie łapię też intencji/sensu takiego zabiegu (chyba, że jako źródło potencjalnego dziwnego/samoczynnego przywrócenia poprzedniej wersji modułu).
instalki takiego 'dodatku/' powinny zawsze gdzieś być
trzymanie tego tylko w bazie u klienta to jest jakiś pomysł;-) ale wg mnie nie do końca dobry
a w archiwum są po prostu pliki więc pewnie będzie ostatnio wczytywana wersja, a może nie, a może ktoś wgrywał 'kopiuj-wklej do edytora', a może ... dlatego wg mnie to 'słabe rozwiązanie'
kombinuj :D