Powiązanie dostawy z dok. przesunięcia magazynowego HMF
Autor
Wiadomość
di3
Powiązanie dostawy z dok. przesunięcia magazynowego HMF
Witam serdecznie,
Siedzę nad bazą i nie mogę znaleźć powiązania między pozycją dokumentu MM- (przesunięcie magazynowe) , a dostawą z danej pozycji tego dokumentu.
Oczywiście w samej symfonii wystarczy otworzyć dokument przesunięcia magazynowego w pozycji dokumentu kliknąć na "ilość" i otworzy się nam lista dostaw.
Chciał bym to samo móc odczytać bezpośrednio z bazy danych.
Dokument MM- jest w tabeli MG, pozycje tego dokumentu są w MZ ,pole "super" wiąże MG z MZ , dostawy są jak sądzę w DW, tylko niestety nie wiem jak je powiązać z pozycjami MM-.
Re: Powiązanie dostawy z dok. przesunięcia magazynowego HMF
Dziękuję ale ten przykład nie rozwiązuje problemu który opisałem. Będąc w dokumencie przesunięcia lub nawet w pozycjach tego dokumentu nie znam nazwy dostawy.
Już sobie poradziłem, tabela PW wiąże dostawy oraz pozycje z dokumentem.
Re: Powiązanie dostawy z dok. przesunięcia magazynowego HMF
(1)
Bo przykład nie ma rozwiązywać problemu tylko naprowadzać na rozwiązanie. Zobacz, tam też jest użyta tabela do powiązania dokumentu z dostawą przy pomocy tabeli PW. To jest dokładnie to o co pytasz.
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 27 gości