Poszukuję tabeli w której są przechowywane kontakty do kontrahentów (telefony, maile). Znalazłem bez problemu dane adresowe... ale wygląda na to że pozostałe informacje są w innym miejscu.
W Forte szukaj we VIEWS - masz tam pare widokow z kh/kontrahenci - w nazwie :)
2014-08-04, 14:26
iluvathar
Re: Dane kontrahentów w bazie
Adresy są trzymane w tabeli [SSCommon].[STPostOfficeAddresses] telefony i email'e w tabeli [SSCommon].[STTeleItContacts]
Złączenie za pomocą tabeli [SSCommon].[STContacts]
A kontrahenci w [SSCommon].[STContractors]
Zrób sobie diagram pod SSMS i wybierz te tabele to zobaczysz jak są ze sobą powiązane.
Możesz też tak jak proponował mój przedmówca skorzystać z widoków.
Po za tym jak chcesz zobaczysz jak to robi Sage i wyciągnąć konkretne zapytanie pobierające dane do jednego z okien aplikacji to polecam skorzystać z profilera. Uruchom go dla zdarzenia np. włączenia podglądu kontrahenta z poziomu kartotece kontrahentów lub uruchomić zestawienie np. 'Sprzedaż kontrahentów za okres'. Jeśli okaże się że korzystają z procedury to w przypadku bazy Forte wszystkie procedury są niekodowane. W takim wypadku wystarczy ją znaleźć na liście procedur.
2014-08-04, 15:22
tomek.q
Re: Dane kontrahentów w bazie
OK, dzięki bardzo
Informacje bardzo mi pomogły, wyciągnąłem co potrzebowałem
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 22 gości