|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Notatka kontrahenta na WZ
Autor |
Wiadomość |
lechuedat
|
Notatka kontrahenta na WZ
Witam
Klient handluje paliwem. Potrzebuje tak zmodyfikować wygląd WZ, aby w momencie, gdy drukuje WZ dla odbiorcy detalicznego, to pod danymi Nabywcy drukował się nr Pesel, który jest zapisany w Notatce kontrahenta. Najlepiej żeby w oknie wyboru była możliwość zaznaczenia, czy pole notatka kontrahenta ma sie drukować, czy nie.
Próbowałem to zrobić, ale pogubiłem się w powiązaniach dokumentów (WZ, include, itd).
Czy ktoś mnie naprowadzi, co i gdzie wpisać? Jak nazywa się pole notatka kontrahenta w tabeli KH.DAT?
|
2009-02-02, 20:00 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
wrob
Ekspert
|
To pole to chyba jest w bazie NT :)
Dopisz sobie jakas notatke w kontrahencie i potem poszukaj w NT gdzie sie pojawila :)
|
2009-02-02, 21:26 |
|
|
marek_krakow
|
w "Engine do wydań z magazynu"
Gdzieś po SUBie DajNIP
Kod: String Sub DajNotatkaKontrahenta(long idkh) Limit 10000 SetKey(nt,"super") SetKeySeg(nt,"typi",0) SetKeySeg(nt,"baza",20) SetKeySeg(nt,"super",idkh) if GetRec(nt,EQ) then DajNotatkaKontrahenta = "" : exit
buf = GetField( nt,"opis" )
while replace "\r","" wend
while replace "\n","" wend
DajNotatkaKontrahenta = buf
EndSub
Potem gdzieś niżej w okolicy telefonów i maili Kod: string sKnotatka = DajNotatkaKontrahenta(GetField(mg,"khid"))
Przejdź do "Wydanie z magazynu" i tam w miejscu gdzie chcesz mieć notatkę, wystarczy że umieścisz
|
2009-02-03, 00:25 |
|
|
lechuedat
|
Super działa!!
Ale jak to przerobić żeby pobierał znak końca linii z notatki, bo teraz jest tak, że jak mamy kilka linii w notatce, to je skleja w jeden ciąg.
Spróbuję jeszcze jakoś to przerobić, aby w oknie Ustawienia wydruku dodać możliwość wyboru, czy Notatka kontrahenta ma się drukować czy nie.
|
2009-02-03, 16:33 |
|
|
marek_krakow
|
lechuedat pisze: Super działa!! Ale jak to przerobić żeby pobierał znak końca linii z notatki, bo teraz jest tak, że jak mamy kilka linii w notatce, to je skleja w jeden ciąg. Spróbuję jeszcze jakoś to przerobić, aby w oknie Ustawienia wydruku dodać możliwość wyboru, czy Notatka kontrahenta ma się drukować czy nie.
skasuj albo zakomentuj - czyli :
Kod: // while replace "\n","" // wend
|
2009-02-03, 17:23 |
|
|
lechuedat
|
Cytuj: skasuj albo zakomentuj - czyli : Kod: // while replace "\n","" // wend
Oczywiście racja, "gapa" ze mnie. Działa, a co oznacza \r - tabulatory?
Aby mieć możliwość wyboru, czy notatka kontrahenta ma się drukować, czy nie to muszę pokombinować z Formatka - magazyn dokumenty?
|
2009-02-03, 18:06 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|