Posty bez odpowiedzi |oraz Aktywne tematy Dzisiaj jest 2024-07-25, 21:17x



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Web Api w Javie 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 2023-05-15, 11:16
Posty: 2
Post Web Api w Javie
Witam Forumowiczów,

Czy ktoś z Was połączył się z Web Api (Handel) Symfonii z poziomu Javy (nie Script!)?
Tak się złożyło, że muszę to zrobić a nie mam doświadczenia w tym temacie.

Fajnie by było jakby ktoś wrzucił przykładową metodę albo klasę która wysyła zapytanie, ew wpisuję coś w bazę. Cokolwiek nie robię dostaję 404.

Dzięki za pomoc,
Piotrek

PS Szukałem na forum ale nic nie znalazłem. Jeśli temat już był to poproszę o linka.


2023-05-15, 11:48
Wyświetl profil
Autor Wiadomość
 


Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 15:08
Posty: 3991
Pomógł: 447
Post Re: Web Api w Javie
pokaż ten kod, który testujesz i zwraca Ci 404. (pamietaj aby zabezpieczyć wrażliwe dane hasła i inne)

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2023-05-15, 12:07
Wyświetl profil

Rejestracja: 2023-05-15, 11:16
Posty: 2
Post Re: Web Api w Javie
rafal pisze:
pokaż ten kod, który testujesz i zwraca Ci 404. (pamietaj aby zabezpieczyć wrażliwe dane hasła i inne)


Strzelam trochę na ślepo - jeszcze nie wczytałem się w temat.

Kod:
public class SymfoniaApiExample {
    public static void main(String[] args) {
        try {
            // Set up the API endpoint URL
            URL url = new URL("http://192.168.2.5:99"); // Replace with the actual API endpoint

            // Open a connection to the API endpoint
            HttpURLConnection connection = (HttpURLConnection) url.openConnection();

            // Set the request method
            connection.setRequestMethod("GET"); // Tu prawodopodobnie nie ustawiam wlasciwego parametru

            // Set any required headers
            connection.setRequestProperty("uyztkownik", "token wygenerowany w konfiguratorze"); // Też mam wątpliwości odnośnie tych ustawień

            // Get the response code
            int responseCode = connection.getResponseCode();

            if (responseCode == HttpURLConnection.HTTP_OK) {
                // Read the response from the API
                BufferedReader reader = new BufferedReader(new InputStreamReader(connection.getInputStream()));
                String line;
                StringBuilder response = new StringBuilder();
                while ((line = reader.readLine()) != null) {
                    response.append(line);
                }
                reader.close();

                // Process the response data
                System.out.println("API response: " + response.toString());
            } else {
                // Handle the error case
                System.out.println("API request failed with response code: " + responseCode);
            }

            // Close the connection
            connection.disconnect();

        } catch (IOException e) {
            e.printStackTrace();
        }
    }
}


No chyba, że wszystko jest źle! ;)

Dzięki za podpowiedź.
Piotrek


2023-05-15, 12:26
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 3 ] 
   Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Załączniki Jak używać Web API

w Programowanie

symfonia_zamula

5

4497

2022-05-19, 11:13

symfonia_zamula Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. API do eksportu danych

w Programowanie

Wookie

9

5473

2018-06-13, 14:53

bongos Wyświetl najnowszy post



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Support forum phpbb by phpBB Assistant