Posty bez odpowiedzi |oraz Aktywne tematy Dzisiaj jest 2024-07-25, 21:38x



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Nowe Kartoteki towarów - zmiana widoku domyślnego 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 2016-03-30, 08:24
Posty: 81
Pomógł: 2
Post Nowe Kartoteki towarów - zmiana widoku domyślnego
Hej, chciałem dodać kolumnę z jakimś polem. Testuje sobie na czystej nowej bazie. Mam 2 towary na 2 róznych magazynach.
Klikam na widoku w MMSE: ProductsCardIndexView i daje task >> Script View as Create to. zmieniam nazwę na ProductsCardIndexView_V2 i wykonuje. Widok się tworzy, ma takie same dane jak orginalny

w katalogu programu >>resources edytuję orginalny plik ProductsCardIndexView.xml i zmieniam nazwę widoku na nowy z : <TableName>ProductsCardIndexView</TableName>
na
<TableName>ProductsCardIndexView_V2</TableName>

Czyli jeszcze nic nie zmieniłem w samym widoku ani w pliku. Otwieram program, kartotekę towarów i na starcie wszystko ok. Ale jeśli dodam sobie filtr po lewej:
Magazyn = BIURO wówczas widok się robi pusty. i tylko w prawym rogu na dole :
ERROR
Wystąpił błąd podczas przetwarzania żądania serwera( An error occurred while executing the command definition. See the inner exception for details).

Przy orginalnym widoku handel pokazuje mi towary ze stanem na magazynie Biuro i jest wszystko ok.

Co może być przyczyną?


2023-02-24, 16:00
Wyświetl profil
Autor Wiadomość
 


Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 15:08
Posty: 3991
Pomógł: 447
Post Re: Nowe Kartoteki towarów - zmiana widoku domyślnego
podeślij widok i plik xml do Eksperta.
Sprawdzimy

Jakiego typu jest Twoje pole?

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2023-02-24, 16:37
Wyświetl profil

Rejestracja: 2016-03-30, 08:24
Posty: 81
Pomógł: 2
Post Re: Nowe Kartoteki towarów - zmiana widoku domyślnego
rafal pisze:
podeślij widok i plik xml do Eksperta.
Sprawdzimy

Jakiego typu jest Twoje pole?


Właśnie o to chodzi. nie dodałem jeszcze zadnego pola, założyłem tylko drugi widok jako kopię orginalnego przez Script>>Create To zmieniając tylko i wyłącznie nazwę widoku na nowej czystej bazie. i w pliku xml w resourcesach też jedyne co zmieniłem to nazwę widoku z którego ma czerapać dane. i tyle. czysta baza kopia widoku, zero zmian w samym pliku i powinno działać, tzn działa, ale nie jak się w handlu da filtr po lewej na konkretny magazyn. Bez tego się ładnie pokazuje kartoteka.

Porównałem zgodność selectów z obu widoków i jest dokładnie to samo. Czyli gdzieś w tle coś musi się dziać że wykrzcza błąd jak sie chce konkretny magazyn(tzn by pole magazyn było np Biuro) pokazać bo dla wszystkich jest ok. na pliku bez zmian Biuro się pokazuje normalnie bez błędu.

Załączam oba pliki sql i xml , wersja handlu 2022.1 (do tej bo nie mogę podnieść chwilowo do nowej 23).
[Link usunięty przez Administratora]


2023-02-26, 20:48
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 15:08
Posty: 3991
Pomógł: 447
Post Re: Nowe Kartoteki towarów - zmiana widoku domyślnego
Pliki wyślij na adres Eksperta.

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2023-02-26, 21:58
Wyświetl profil

Rejestracja: 2016-03-30, 08:24
Posty: 81
Pomógł: 2
Post Re: Nowe Kartoteki towarów - zmiana widoku domyślnego
rafal pisze:
Pliki wyślij na adres Eksperta.


W sensie na PW czy w jaki inny sposób ?


2023-02-27, 13:58
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 15:08
Posty: 3991
Pomógł: 447
Post Re: Nowe Kartoteki towarów - zmiana widoku domyślnego
proszę na ekspert@mojaSymfonia.pl

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2023-02-27, 14:08
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 15:08
Posty: 3991
Pomógł: 447
Post Re: Nowe Kartoteki towarów - zmiana widoku domyślnego
wysłałeś? możesz ponowić bo jakiś problem z emailem. Pozdrawiam

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2023-02-28, 11:58
Wyświetl profil

Rejestracja: 2017-02-01, 14:41
Posty: 44
Pomógł: 7
Post Re: Nowe Kartoteki towarów - zmiana widoku domyślnego
Ta wiadomość była pomocna.(1)
A nie jest tak, że kartoteka produktów ma dwa widoki tj. ProductsCardIndexView i ProductsCardIndexView2, które różnią się od siebie?
Jeśli założyłeś ProductsCardIndexView jako ProductsCardIndexView_V2 to chyba powinienneś też ProductsCardIndexView2 jako ProductsCardIndexView_V22.


2023-04-07, 23:56
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 15:08
Posty: 3991
Pomógł: 447
Post Re: Nowe Kartoteki towarów - zmiana widoku domyślnego
@_michal ma rację, że trzeba modyfikować oba te widoki.

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2023-04-08, 11:08
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 9 ] 
   Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Załączniki Zmiana kodu towaru z okna kartoteki towarów

w Programy Handlowe

rafal

13

16045

2010-08-19, 11:09

copka Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Import towarów do Kartoteki towarów

w Programy Handlowe

RYCHU2015

1

3406

2019-02-14, 18:00

gregg Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Handel - kartoteki towarów

w Programy Handlowe

MarB

9

5604

2010-10-08, 09:39

sqza Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Skopiowanie kartoteki kontrahentów i towarów ze stanem zero

w Programy Handlowe

goldengate

1

3801

2008-07-11, 11:23

wrob Wyświetl najnowszy post



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Support forum phpbb by phpBB Assistant