Czy jest jakaś różnica w importowaniu do Symfonii Premium faktur kosztowych w stosunku do sprzedażowych? Czy są to obiekty osobnego typu? Jak to wygląda po stronie systemu?
co masz na myśli pisząc IMPORTOWANIU. poza tym napisz jaki program bo Symfonia Premium to bardzo niekonkretne określenie
2010-02-16, 14:52
pan_kracy
Chodzi mi o importowanie danych za pomocą szablonu, format FK 3.0
Do Symfonii Premium 2010.
Czy mogę faktury kosztowe zrobić na tej samej zasadzie jak mam zrealizowany import faktur sprzedażowych? Nie znam Symfonii i najbardziej interesuje mnie to jak to wygląda po jej stronie. Czy są one przechowywane jako osobny typ dokumentu, czy może ten sam lecz kwota jest z minusem...
Krótko mówiąc: mam gotowy szablon do importu faktur sprzedażowych i czy dużo muszę zmieniać żeby zadziałał dla kosztowych (plik z danymi to swoją drogą)
Pozdrawiam
2010-02-16, 15:03
cre
Formatem 3.0 - bez problemu zaimportować powinieneś faktury kosztowe, sprzedażowe jak i na przykład dokumenty magazynowe. Musisz jednak zapoznać się z budową pliku w formacie 3.0 i obecnymi tam deklaracjami typów dokumentów i rejestrów.
Konkretnie do FK premium czy do HM premium - pisz jasno!
Z formatu wynika ze do FK ale po co sie mamy domyslac
Dobrze zrobiony szablon do sprzedazy nie wymaga wielu zmian aby importowac nim zakup
2010-02-17, 04:06
pan_kracy
Witam,
Dziękuję za odpowiedzi.
Korzystam ze standardowego szablonu fmfk.AMS do importowania sprzedaży.
Jakie pozycje muszę tam pozmieniać aby wchodziły też faktury zakupu?
Chodzi o wersję FK.
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 21 gości