|
Symfonia - Problem ze strukturą InfoDok
Autor |
Wiadomość |
wrob
Ekspert
Rejestracja: 2008-04-18, 18:52 Posty: 5169 Pomógł: 59
|
Re: Symfonia - Problem ze strukturą InfoDok
poz3,4,5 mozesz nie wypełniać pozatym w integracji dziala prościej bo mozna i tak jak podales i uzywajac tez .konto="210-1"
|
2013-02-22, 02:43 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
matrix-1990
Rejestracja: 2013-02-15, 12:06 Posty: 28 Pomógł: 1
|
Re: Symfonia - Problem ze strukturą InfoDok
a masz może dokumentacje do metod dla BKontrahent? Lub w jaki sposób dodać rekord? Bo próbowałem i za pomocą Kod: AddNew()...Save() i Edit()...Save() ale udało mi się tylko albo wyedytowac kontrahenta albo wyszukać
|
2013-02-22, 17:04 |
|
|
matrix-1990
Rejestracja: 2013-02-15, 12:06 Posty: 28 Pomógł: 1
|
Re: Symfonia - Problem ze strukturą InfoDok
@UP podbijam wątek, czy ktoś mógłby pomóc mi ze wstawieniem nowego kontrahenta? męczę się już 3 dni na różne strony i nie idzie :<
|
2013-02-25, 13:47 |
|
|
wrob
Ekspert
Rejestracja: 2008-04-18, 18:52 Posty: 5169 Pomógł: 59
|
Re: Symfonia - Problem ze strukturą InfoDok
Kod: dispatch xKontrahent = xFactory.NewObject("BKontrahent") err = xKontrahent.Edit() if err then error "Bee" xKontrahent.UstawKod("nowykth") xKontrahent.nazwa = "nowykth spzoo" err = xKontrahent.Save() if err then xKontrahent.Undo() error "bee" else message "ok" error "" endif
|
2013-02-26, 15:01 |
|
|
matrix-1990
Rejestracja: 2013-02-15, 12:06 Posty: 28 Pomógł: 1
|
Re: Symfonia - Problem ze strukturą InfoDok
działa, dzięki wielkie!!! narazie dzięki twoim postom mam wszystko co jest potrzebne do ruszenia z moim projektem :)
|
2013-03-01, 13:40 |
|
|
michalkurzak
Rejestracja: 2015-12-03, 16:37 Posty: 18
|
Re: Symfonia - Problem ze strukturą InfoDok
Hej :) Stary temat, ale czy ktoś ma przykład jak stworzyć Transakcję przez strukturę InfoDok?
|
2021-10-13, 14:02 |
|
|
grzes
Rejestracja: 2015-01-13, 23:06 Posty: 17 Pomógł: 1
|
Re: Symfonia - Problem ze strukturą InfoDok
witam.
Podbije temat, ustawianie nowej transakcji dla zapisów dodanych przez infodok-a
czy komuś się to udało?
z góry dziękuje za pomoc.
|
2024-02-22, 03:21 |
|
|
rafal
Ekspert
Rejestracja: 2007-11-16, 15:08 Posty: 3999 Pomógł: 448
|
Re: Symfonia - Problem ze strukturą InfoDok
fragment standardowego raportu FK (nota.sci) dodający nową transakcję Kod: [...] int sub NewZapis() if !dokument then NewDokument()
//zapis po WN Clear( bZap) SetField( bZap, "id", 0) SetField( bZap, "idDlaRozliczen", idDlaRozliczen += 1) SetField( bZap, "dokument", idDok) SetField( bZap, "pozycja", pozycjaDok += 1) SetField( bZap, "rozbicie", 0) SetField( bZap, "typopisu", 1) SetField( bZap, "nrRozbKP", 3) SetField( bZap, "kwota", ValFmt(Kwota(Odsetki.zl))) SetField( bZap, "strona", 0) SetField( bZap, "dataOkr", dataokrDlaNoty()) SetField( bZap, "opis", "odsetki " + nazwaDok) SetField( bZap, "synt", GetField( bTra, "synt")) SetField( bZap, "poz1", GetField( bTra, "poz1")) SetField( bZap, "poz2", GetField( bTra, "poz2")) SetField( bZap, "poz3", GetField( bTra, "poz3")) SetField( bZap, "poz4", GetField( bTra, "poz4")) SetField( bZap, "poz5", GetField( bTra, "poz5")) InsRec( bZap) BaseError( bZap, 4)
//nowa transakcja Clear( bTrab) SetField( bTrab, "Id", 0) SetField( bTrab, "transNoty", idTra) SetField( bTrab, "synt", GetField( bTra, "synt")) SetField( bTrab, "poz1", GetField( bTra, "poz1")) SetField( bTrab, "poz2", GetField( bTra, "poz2")) SetField( bTrab, "poz3", GetField( bTra, "poz3")) SetField( bTrab, "poz4", GetField( bTra, "poz4")) SetField( bTrab, "poz5", GetField( bTra, "poz5")) SetField( bTrab, "baza", GetField( bTra, "baza")) SetField( bTrab, "kontrahent", idKth) SetField( bTrab, "pozycja", idKth) SetField( bTrab, "strona", 0) SetField( bTrab, "data", notaData) SetField( bTrab, "dataOkr", dataokrDlaNoty()) SetField( bTrab, "dataOstat", notaData) SetField( bTrab, "dSkrot", GetField( bBuf, "skrot")) SetField( bTrab, "dNumer", GetField( bBuf, "numer")) SetField( bTrab, "dSymbol", GetField( bBuf, "nazwa")) SetField( bTrab, "bufor", 1) SetField( bTrab, "pozNum", GetField( bZap, "idDlaRozliczen")) SetField( bTrab, "dokId", idDok) SetField( bTrab, "dokRok", IndeksRoku()) SetField( bTrab, "kwota", ValFmt(Kwota((Odsetki.zl*cnt)))) SetField( bTrab, "doRozlZl", ValFmt(Kwota((Odsetki.zl*cnt)))) SetField( bTrab, "orgStrona", 0)
//Termin platnosci dla nowego dokumentu z odsetkami. //#9543,#9544 DateExt d d.fromStr( notaData ) d.Add( settingsTerminPlatnosci() ) SetField( bTrab, "termin", d.toStr() )
InsRec( bTrab) BaseError( bTrab, 4) [...]
|
2024-02-22, 09:55 |
|
|
grzes
Rejestracja: 2015-01-13, 23:06 Posty: 17 Pomógł: 1
|
Re: Symfonia - Problem ze strukturą InfoDok
Ponownie podbijam temat. Czy komuś udało się infoDok-iem dodać nową transakcję do zapisu?
Przykład poniżej nie jest infoDok-iem i nie wiem dlaczego dostaję błąd że nie można dodac recordu do bazy rozrachunki bo rodzaj nie może być null Jak dodaje rodzaj to dostaje komunikat że obiekt nie ma właściwości rodzaj.
Ktoś coś?
|
2024-08-13, 09:12 |
|
|
Kto jest online |
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości |
|
Nie możesz tworzyć nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz dodawać załączników
|
|
|
|