Mam Kadry i Płace Forte na MS SQL 2000. Musze dokupić kilka licencji dla użytkowników i zastanawiam się czy przy okazji nie zmienić MS SQL na 2005. Czy warto ?
SQL 2008 juz dawno jest w sprzedazy - problem w tym ze Forte nie jest na niej testowane - choć mi osobiście instalacja testowa dziala bez problemów jak narazie
2008-10-17, 15:54
MG
Zależy mi na informacji czy Kadry i Płace Forte będą działać wydajniej (szybciej) na nowszych wersjach MS SQL przy założeniu, że sprzęt na którym działa nie zostanie wymieniony.
Jeżeli aplikacja jest napisana żeby wykorzystywać SQL 2005 to jest różnica w szybkości działania aplikacji, natomiast jeżeli chodzi o Symfonię to raczej tutaj nie liczyłbym na nic szczególnego.
Natomiast co do maszyny to SQL 2005 jest bardziej wymagający i teraz należy się zastanowić czy prędkość spowodowana wykorzystaniem aplikacji dopasowanej do SQL 2005 nadrobi słabszą wydajność maszyny w porównaniu do SQL2000
Mam nadzieję że SAGE wykorzysta OLAP, przynajmniej w Kadrach.
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości